=

Help Mihailo, elke gift - hoe klein ook - is welkom.

Doe een gift

Motiveer Mihailo

“Hello, my name is Mihailo. I study history at the university of Kyiv. Because of the war I had to leave my home in Irpin. For the moment I am in Lviv. As I cannot flee my country I will stay here. But I need your help to buy food, clothes and, if possible to help my close friends. It is urgent because we do not know what will happen, how long we will have food to buy, how much it will cost. And how long we can stay in touch.”
Foto van de initiatiefnemers van deze actie

Wie zijn wij?

Wie zijn wij? Arno, Eline, François, Joppe en Wout, studenten van de KU Leuven en allen volgen we het vak ‘Europese integratie sinds 1945’. We sloegen de handen in elkaar na een oproep om Mihailo te ondersteunen, van student tot student.

Doe een gift

Wat doen wij?

We zetten deze actie op om Mihailo te motiveren. Zodat hij kan overleven. Zodat hij het volhoudt. Zodat hij ook zijn medestudenten kan helpen.

Gevechten in de straten

Mihailo heeft zijn huis moeten verlaten vanwege gevechten en bombardementen. Hij is gevlucht naar Lviv en kan het land niet verlaten.

Financiële steun

Door voedseltekorten en leveringsproblemen zijn de prijzen sterk gestegen. Alle steun is welkom om voedsel te kunnen kopen voor Mihailo en zijn vrienden.

Help mijn vrienden

Mihailo en zijn vrienden zijn gevlucht naar Lviv. Ze kunnen elke steun gebruiken om voedsel en levensvoorzieningen te kopen.

Wat kan jij doen?

Naast geld overschrijven kan jij je netwerk aanspreken, andere studenten warm maken om dit initiatief te steunen of zelf een steunactie op touw zetten. Laat het ons weten!

Afbeelding van Professor Steven Van Hecke (KU Leuven)

Hartverwarmend is de golf van solidariteit, met de vluchtelingen aan de grens van Oekraïne en hier bij ons in België. Maar we mogen ook diegenen die niet kunnen vluchten niet vergeten. Ook zij verdienen onze steun. Vandaar dat ik erg blij ben met dit initiatief. Het zet woorden om in daden. En door kleine stapjes te zetten kan het voor de betrokkenen een wereld van verschil maken. Ik kan niet anders dan denken aan de bekende Talmoedische uitspraak: ‘Wie één mensenleven redt, redt de hele wereld.’

Wie is Mihailo?

Mihailo is een schuilnaam, om zijn privacy te beschermen en vooral zijn veiligheid niet in gevaar te brengen.
Zijn echte naam is bekend bij de initiatiefnemers van deze actie.